ARVIKA-EDA TAXITRANSPORTER

- med anor från 1920-talet

ARVIKA TAXI

Vid den tiden fanns flera olika taxiföretag i Arvika och transporterna utfördes främst med häst och vagn men det fanns även flera T-Fordar. Marielunds Taxi och Arvika Bilcentral gick ihop i början på 1930-talet och bildade sedemera Arvika Taxi med telefonnummer 700, 800 och 900. Nummer 700 finns fortfarande kvar i dagens 10 700. Arvika Bilcentral blev medlemmar i Svenska Droskbilsägarförbundet 1936, alltså för 78 år sedan. 1989 gick Arvika Taxi AB ihop med taxistationerna i Charlottenberg, Koppom och Åmotfors och bildade aktiebolaget Arvika-Eda Taxitransporter AB.

Idag finns 2 delägare i bolaget med sammanlagt 32 fordon. 22 av dessa är minibussar utrustade för att transportera rullstolar och de kör även flex- linjetrafik i Arvika. Alla våra bilar är utrustade med alkolås. Företaget har 43 heltidsanställda inklusive delägare. Dessutom har vi ett 30-tal killar och tjejer som jobbar som timanställda extrachaufförer.

Vi utför transporter åt privatpersoner och företag, bl.a till flygplatserna i Karlstad, Gardermoen, Arlanda, Landvetter, Rygge samt godstransporter med taxibil och släp. Dessutom har vi samhällsbetalda transporter åt Arvika, Eda och Säffle kommun och landstinget via Värmlandstrafik AB.